Prajitura Flora
Prăjitură Flora
Am pregătit de 8 martie, pentru ai mei o prăjitură cu
blat de nuci, cremă de ciocolată albă, glazură de ciocolată și flori mari de
frișcă. Pe câteva am pus și bomboane. A fost super gustoasă, bine însiropată și
cremoasă.
Timp de pregătire: 2 h
Timp de gătire: 20 min
Porții: 16
Ingrediente:
Pentru blat:
4 ouă,
2 albușuri,
Un praf de sare,
40 g îndulcitor pudră,
5 g praf de copt,
75 g nuci
măcinate,
65 g făină,
Pentru crema
de ciocolată albă:
200 ml frișcă lichidă,
2 gălbenușuri,
Un praf de sare,
2 lingurițe extract de vanilie,
120 g ciocolată albă,
250 g brânza mascarpone,
12 g gelatină pudră instant,
Pentru
sirop:
600 ml apă,
2 linguri îndulcitor pudră,
4 linguri esență de rom,
Pentru
glazură:
50 g cuvertură de ciocolată neagră,
90 g cuvertură de ciocolată cu lapte,
70 ml lapte,
40 g unt
Decor:
200 ml frișcă lichidă,
bomboane
Rafaello, după gust
Mod de preparare:
Blatul:
Bați cu
mixerul albușurile cu sarea și îndulcitorul, până devin spumoase. Adaugi
gălbenușurile, unul câte unul, omogenizând cu mixerul.
Adaugi
apoi praful de copt, nucile și făina, în mai multe reprize, omogenizezi cu o
spatulă.
Torni
aluatul într-o tavă (tava mea are 20 x 30 cm) pregătită cu hârtie de copt.
Dai la
cuptorul preîncălzit, la foc mediu (180°C), pentru aprox 30 de minute (sau până
trece testul scobitorii). Lași la răcit.
Crema de vanilie:
Pui
într-o crăticioară frișca lichidă, gălbenușurile, vanilia, sarea și pui
amestecul pe foc mic, până începe să fiarbă. Practic gătești gălbenușul până la
75 °C, ca la baza de înghețată.
Adaugi
gelatina pudră instant și amesteci cu un tel un minut.
Dai
crema la frigider 2 ore.
Adaugi
brânza mascarpone, omogenizezi cu un tel.
Siropul:
Fierbi
aprox 2 minute apa cu îndulcitorul și romul, dai deoparte și lași la răcit.
Tai
blatul în două foi, pe care le însiropezi.
Montare:
Pui o
foaie de blat în tava în care l-ai copt.
Torni
crema de ciocolată și o nivelezi cu o spatulă de decorare pentru glazură (e
ușor curbată și îți e utilă la marginile tăvii).
Adaugi a
doua foaie de blat.
Dai la
frigider 30 de minute.
Pentru glazura de ciocolată:
Pui
într-un ibric cuverturile de ciocolată, laptele și untul. Fierbi amestecul pe
foc mic, până se topesc ciocolatele și se îngroașă ușor. Amesteci tot timpul,
să nu se lipească. Lași un pic la răcit.
Decor:
Bați
frișca lichidă până devine cremoasă, umpli un poș și ornezi prăjitura după
plac.
Decorezi
cu bomboane Rafaello.
Dai la frigider până la servire.
Poftă Bună!
Mă puteţi găsi şi pe:
facebook: AncutsaCuisine
tiktok: ancutsacuisine
instagram: anncutsa
youtube: Ancutsa Cuisine
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!