Tuiles cu ciocolata si nuci (fara zahar)
Tuiles cu ciocolată și nuci (fără zahăr)
Tuiles
sunt un preparat îndrăgit din bucătăria franțuzeacă, un fel de vafe
(napolitane) coapte sub formă de discuri foarte subțiri, apoi rulate fierbinți
sub formă de țigarete sau trabucuri. Când se răcesc, se întăresc așa (dacă ați
pregătit corect aluatul).
Ca o
notă personală, eu le-am pregătit cu îndulcitor, iar la final, le-am dat prin
ciocolată neagră și nuci măcinate.
Timp de pregătire: 30 min
Timp de coacere: 10 min
Porții: 12
Ingrediente:
Blat:
70 g
albuș,
Un praf
de sare,
40 g îndulcitor
pudră,
70 g unt,
70 g făină
albă,
În plus:
Ciocolată neagră, după gust,
Nuci
măcinate, după gust
Mod de preparare:
Aluat:
Amesteci
untul cu îndulcitorul și sarea, cu o spatulă.
Adaugi albușurile
și amesteci cu un tel. O să capete textură de bulgărași, arată ca niște
norișori. E momentul să adaugi făina și omogenizezi cu o spatulă. Trebuie să
obții un aluat cremos, de densitate medie (mai gros ca la chec, e asemenătăor
cu aluatul de gofre).
Torni cam
1 lingură de aluat într-o tavă de copt, pregătit cu hârtie de copt. Te
folosești de un șablon pregătit din hartie cartonată ca să obții discuri. Ale
mele au 9 cm diametru.
Întinzi
aluatul cu o spatulă, trebuie să fie subțire.
Le
scoți, le rulezi fierbinți (atât cât le suporți de fierbinți). Le proptești de
ce ai la îndemână, sa rămână așa.
Montare și Decor:
Le glazurezi cu ciocolată topită și le dai prin nuci măcinate.

Poftă
Bună!
Rețeta video:
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!