Chifle cu cartofi si seminte
Chifle
cu cartofi și semințe
Am pregătit aceste chifle cu cartofi, puțin unt, le-am
decorat cu semințe de tot felul și toate culorile. Au ieșit pufoase și gustoase.
Timp de pregătire: 20 min
Timp de dospire: 90 min
Timp de coacere: 30
min
Porții: 8
Ingrediente:
Pentru aluat:
1 cartof (125 g),
150 ml lapte,
15 g drojdie proaspătă,
1 ou,
400 g făină,
1 linguriță sare,
60 g unt
În plus:
1 ou,
Semințe de susan alb, după gust
Semințe de susan negru, după gust,
Semințe de in alb, după gust,
Semințe de in negru, după gust
Mod de preparare:
Aluatul:
Tai cartoful cubulețe și îl pui la fiert într-un vas mic, eventual un ibric de 1 l, fără sare. Îl fierbi ca pentru piure, până îl poți străpunge ușor cu furculița. Îl scoți la răcit pe o farfurie. Transferi cartoful în vasul de la mixer și apoi îl zdrobești.
Adaugi făina, și sarea și amesteci.
Începi să frămânți aluatul la robot, adaugi acum și
untul. Grăsimea se adaugă întotdeauna la urmă. Frămânți până obții un aluat neted
și omogen, însă datorită cartofului, aluatul o să ți se pară un pic lipicios.
Transferi aluatul pe blatul de lucru, apoi îl tai în
bucăți de câte 110 g, cu o racletă de patiserie.
Așezi fiecare bilă de aluat într-un inel uns în prealabil
cu grăsime. Le aranjezi într-o tavă de copt pregătită cu hârtie de copt. Le mai
lași la crescut 30 de minute. Apoi le mai aranjezi ușor și le mai lași la
crescut încă 10 minute.
Dai tava la cuptor aprox 20 minute, la foc mediu (180 °C)
apoi încă 10-15 minute la foc mic (150 °C) până ce chiflele devin aurii. Vei
obține 8 chifle.
Poftă Bună!
Mă puteţi găsi şi pe: / Follow me on:
facebook: AncutsaCuisine
instagram: anncutsa
tiktok: ancutsacuisine
youtube: AncutsaCuisine
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!