Cum a fost a saptea saptamana din Cursul de Cofetar - Atelierele Ilbah
Cum a fost a șaptea săptămână din
Cursul de Cofetar- Atelierele Ilbah
Mai sunt
doar câteva lecții din cursul de cofetar, în cadrul Atelierelor Ilbah! Iar noi
am început deja să devenim nostalgice, pentru că ne-am obișnuit unele cu
altele. Nu ne simțim concurente, ci colege, pentru că am lucrat mereu în
echipă, ne-am ajutat între noi, ne-am așteptat când cineva a rămas în urmă.
Săptămâna
aceasta am descoperit tainele unui desert celebru, macarons, care ni s-au părut
deosebite, delicate, elegante, frumos colorate, cu multe trucuri, însă
delicioase.
Am
învățat cum se realizează un entremet, un produs pe care deși îl considerăm ca
făcând parte din cofetăria modernă, totuși are origini în bucătăria
franțuzească medievală. Entremet înseamnă ”între porții”, un fel ce se servea
după fripturi, înaintea altor deserturi conținând petits fours, gemuri sau
fructe. Acest entremet, pe cât de simplu arată la exterior, în interior este
complex, are multe straturi, care mai de care mai gustoase, inserții de jeleu,
mousseuri, pandișpan…
Sunt bucuroasă de tot ce am descoperit și experimentat la acest curs.
Fie că
te hotărăști să urmezi cursul de cofetar, fie alt curs la Atelierele Ilbah,
lista de cursuri e generoasă și ai de unge alege! Urmează-ți visul și
investește în tine!
Vezi lista completă de cursuri aici! Cursurile sunt Autorizate de Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei,
sunt recunoscute la nivel Național și Internațional prin programe de Formare
Profesională: Cursuri de Calificare, Inițiere sau Perfecționare.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!