Cum a fost a saptea saptamana din Cursul de Cofetar - Atelierele Ilbah

 


Cum a fost a șaptea săptămână din Cursul de Cofetar  - Atelierele Ilbah


Mai sunt doar câteva lecții din cursul de cofetar, în cadrul Atelierelor Ilbah! Iar noi am început deja să devenim nostalgice, pentru că ne-am obișnuit unele cu altele. Nu ne simțim concurente, ci colege, pentru că am lucrat mereu în echipă, ne-am ajutat între noi, ne-am așteptat când cineva a rămas în urmă.


Săptămâna aceasta am descoperit tainele unui desert celebru, macarons, care ni s-au părut deosebite, delicate, elegante, frumos colorate, cu multe trucuri, însă delicioase.

 



Am învățat cum se realizează un entremet, un produs pe care deși îl considerăm ca făcând parte din cofetăria modernă, totuși are origini în bucătăria franțuzească medievală. Entremet înseamnă ”între porții”, un fel ce se servea după fripturi, înaintea altor deserturi conținând petits fours, gemuri sau fructe. Acest entremet, pe cât de simplu arată la exterior, în interior este complex, are multe straturi, care mai de care mai gustoase, inserții de jeleu, mousseuri, pandișpan…
Sunt bucuroasă de tot ce am descoperit și experimentat la acest curs.



Fie că te hotărăști să urmezi cursul de cofetar, fie alt curs la Atelierele Ilbah, lista de cursuri e generoasă și ai de unge alege! Urmează-ți visul și investește în tine!

@atelierele_ilbah

#ateliereleilbah





Vezi lista completă de cursuri aici! Cursurile sunt Autorizate de Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei, sunt recunoscute la nivel Național și Internațional prin programe de Formare Profesională: Cursuri de Calificare, Inițiere sau Perfecționare.

Comentarii