Papanasi
Papanași
O rețetă
tradițională românească, perfectă pentru o duminică în familie. Mama ne-o
pregătea când eram mici, așa am învățat-o, nu am simțit nevoia să-i aduc nimic
în plus, e perfectă așa cum e.
Porții: 12
Timp de pregătire:
1h 40 min
Timp de gătire:
aprox 30 min
Ingrediente:
Aluat:
300 g brânză dulce,
2 ouă,
1 linguriță praf de
copt,
1 linguriță cu
sare,
1 linguriță coajă
de lămâie,
230 g făină,
În plus:
80 g făină pentru
blatul de lucru
Mod de preparare:
Într-un castron adânc sau bolul de la mixer, pui brânza dulce, ouăle, praful de copt, coaja de lămâie, sarea și făina.
Presari făină pe
blatul de lucru și răstorni aluatul, frământându-l cât să-i dai formă de bilă. Este
mai lipicios, din cauza brânzei.
Întinzi aluautl cu
sucitorul într-o foaie grosuță, apoi decupezi gogosile cu paharul sau o formă
de patiserie. Eu am scobit mijlocul cu un dui.
Poftă Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!