Papanasi

 

Papanași

O rețetă tradițională românească, perfectă pentru o duminică în familie. Mama ne-o pregătea când eram mici, așa am învățat-o, nu am simțit nevoia să-i aduc nimic în plus, e perfectă așa cum e.

 

Porții: 12

Timp de pregătire: 1h 40 min

Timp de gătire: aprox 30 min

 

Ingrediente:

Aluat:

300 g brânză dulce,

2 ouă,

1 linguriță praf de copt,

1 linguriță cu sare,

1 linguriță coajă de lămâie,

230 g făină,

 

În plus:

80 g făină pentru blatul de lucru

 

Mod de preparare:

Într-un castron adânc sau bolul de la mixer, pui brânza dulce, ouăle, praful de copt, coaja de lămâie, sarea și făina.


 Amesteci bine. Frămânți un aluat omogen.


Lași la dospit, acoperit cu folie, până își dublează volumul (aprox 30-45 de minute). 

Presari făină pe blatul de lucru și răstorni aluatul, frământându-l cât să-i dai formă de bilă. Este mai lipicios, din cauza brânzei.

Întinzi aluautl cu sucitorul într-o foaie grosuță, apoi decupezi gogosile cu paharul sau o formă de patiserie. Eu am scobit mijlocul cu un dui.

Prăjești gogoșelele în uleiul încins (aprox 175 °C), rumenindu-le pe ambele părți.


Odată prăjite, le transferi într-o tavă mare pregătită cu prosoape de hârtie, care să absoarbă excesul de ulei.


Le asamblezi punând un inel, un strat de frișcă, bila mai mică, apoi iar frișcă și dulceață.






 

Poftă Bună!

Comentarii