Pască tradițională
Pască tradițională
Povestea unui păști începe sub mâinile care-o plămădesc cu dragoste, îi dau forma și cununa, continuă în cuptorul unde prinde culoare și aromă, ca să ajungă în farfuria ta, a mea, a celor dragi!
Am învățat să fac pască alături de mama, așa că pentru mine pasca e tradițională,
e dulce, parfumată, are aromă de copilărie cu note de lămâie și vanilie. Când
simți că aroma ei cuprinde toată casa, știi că vine Paștele.
Am
pregătit această pască cu îndulcitor. Pentru aluat, am folosit unt de la Cris-Tim,
iar pentru umplutură, am folosit urdă, smântână 25% grăsime de la Cris-Tim, vanilie.
Am
copt-o într-o formă de copt mai joasă, ca să iasă frumos împletiturile. Ca
orice pască tradițională, aceasta se coace numai în formă rotundă, iar împletiturile
se fac în 3 vițe pentru cunună, în 2 pentru cruce.
Se cunosc
lactatele de la Cris-Tim, pasca ieșind fină și deosebit de gustoasă!
Dacă ai
și tu o rețetă preferată de pască, intră în LactoChef și înscrie rețeta ta pe
link-ul din bio pentru șansa de a câștiga premii acordate în luna aprilie:
coșuri cu produse, alte premii ale campaniei și în final titlul de LactoChef!
LINK
ÎNSCRIERE LACTOCHEF:
https://grup.cristim.ro/lactochef
grup.cristim.ro
Timp de pregătire: 1h
Timp de dospire: 1h 20 min
Timp de coacere: 1 h la 150°C
Diametru formă de copt: 26 cm
Porții: 12
Ingrediente:
Pentru aluat:
15 g
drojdie proaspătă,
150 ml
lapte,
3 ouă,
1
lingură îndulcitor pudră,
½ linguriță
coajă de lămâie,
80 g unt
Cris-Tim,
400 g
făină albă 000,
1
linguriță sare,
Pentru umplutură:
1 ou,
50 g
îndulcitor pudră,
300 g urdă,
180 g smântâna
25% grăsime Cris-Tim,
1 linguriță
extract de vanilie,
În plus:
60 g
făină pentru blatul de lucru
1 ou,
pentru uns
Mod de preparare:
Aluatul:
Pui în
laptele cald și amesteci bine.
Pui în
bolul de la mixer drojdia și o sfărâmi, adaugi laptele cald peste ea. Adaugi
ouăle, îndulcitorul, ½ linguriță coajă de lămâie, untul, apoi făina cu sarea. Frămânți
un aluat de consistență moale, neted, omogen (aprox 5 minute la robot).
Lași la dospit până își dublează volumul.
Umplutura:
Pui
într-un bol urda cu oul, îndulcitorul, urda, smântâna, vanilia și amesteci bine.
Montare & Coacere:
Transferi aluatul pe blatul de lucru presărat cu făină și mai frămânți doar cât să-i dai formă. Împarți aluatul în 2 bucăți, una mai mare și una mai mică.
Întinzi primul aluat în foaie potrivită ca grosime, pentru bază, o transferi într-o formă de copt de 26 cm diametru unsă cu ulei. O ungi cu ou, însă numai pe margine.
Întinzi cel
de-al doilea aluat, din el formezi cordoane. Le împletești astfel: în 3 vițe
pentru cunună, în 2 vițe pentru cruce.
Așezi
cununa peste bază.
Adaugi
umplutura și nivelezi frumos.
Ungi
cununa cu ou. Așezi crucea și o ungi cu ou.
Poftă Bună!
Rețeta video:
Mă puteţi
găsi şi pe:
facebook:
AncutsaCuisine
tiktok:
ancutsacuisine
instagram:
anncutsa
youtube: Ancutsa Cuisine
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!