Tort floral cu migdale si crema de zmeura

 

Tort floral cu migdale și cremă de zmeură

 

Pentru aniversarea surorii mele, am pregatit un tort cu blat de migdale, cremă de zmeură cu vin spumant, decorat cu flori de frișc, mascarpone și apă de flori de trandafir, căpșuni și cireșe.


  Porții: 12

Timp de pregătire: 1 h 30 min

Timp de coacere: 25 min


Ingrediente:

Blat cu migdale:

6 ouă,

70 ml ulei,

Un praf de sare,

3 linguri îndulcitor pudră,

6 linguri migdale măcinate,

5 linguri făină albă,

5 g praf de copt,

 

Sirop:

300 ml apă,

1 lingură coajă de portocală,

 

Crema de zmeură:

2 gălbenușuri,

2 linguri făină,

220 ml lapte,

50 ml vin spumant,

Un prafe de Sare,

2 linguri îndulcitor,

50 unt

2 linguri gem de zmeură,

50 ml frișcă lichidă,

 

Crema mascarpone:

250 g mascarpone,

200 ml frișcă lichidă

1 lingură apă de trandafiri

 

Decor:

Cireșe,

Căpșuni

 

Mod de preparare:

Blatul:

Bați spumă albușurile cu sarea. Când spuma capătă consistență, adaugi îndulcitorul pudră și gălbenușurile, unul câte unul. Apoi adaugi uleiul,  praful de copt, omogenizând (cu mixerul, la viteza cea mai mică). Adaugi făina și migdalele, în ploaie, amesteci cu o spatulă.

Torni aluatul obținut într-o formă de copt de 20 cm, pregătită cu hârtie de copt, pentru aprox 25-30 de minute sau până trece testul scobitorii, la foc mediu (180 °C), la cuptorul preîncălzit.

Lași blatul la răcit, apoi îl tai în 2 foi.

 

Pentru însiropat:

Fierbi apa cu coaja de portocale pentru câteva minute și lași la răcit.

 

Crema de zmeură:

Într-o crăticioară, pui gălbenușurile, laptele, sarea, îndulcitorul, făina și gemul de zmeură și  amesteci. Pui crăticioara pe foc mic. Fierbi până se îngroașă ca o budincă, amestecând tot timpul. Dai de pe foc, adaugi untul și omogenizezi.

Dai la frigider 20 de minute, adaugi frișca lichidă și o bați cu mixerul până devine cremoasă (maxim un minut).

 

Crema mascarpone:

Bați cu mixerul frișca lichidă, până obții o consistență moale. Adaugi brânza mascarpone și apa de trandafiri și amesteci până capătă consistență de bezea.

 

Montezi tortul astfel: însiropezi foile de blat, repartizezi crema de zmeură între foile de migdale.

Colorezi crema și îmbraci tortul. Decorezi cu flori din crema rămasă, căpșuni, cireșe.







 


Poftă Bună!

Comentarii