Tort floral cu migdale si crema de zmeura
Tort floral cu
migdale și cremă de zmeură
Pentru aniversarea surorii mele, am
pregatit un tort cu blat de migdale, cremă de zmeură cu vin spumant, decorat cu
flori de frișc, mascarpone și apă de flori de trandafir, căpșuni și cireșe.
Timp
de pregătire: 1 h 30 min
Timp
de coacere: 25 min
Ingrediente:
Blat
cu migdale:
6 ouă,
70 ml ulei,
Un praf de sare,
3 linguri îndulcitor pudră,
6 linguri migdale măcinate,
5 linguri făină albă,
5 g praf de copt,
Sirop:
300 ml
apă,
1
lingură coajă de portocală,
Crema
de zmeură:
2 gălbenușuri,
2 linguri făină,
220 ml lapte,
50 ml vin spumant,
Un prafe de Sare,
2 linguri îndulcitor,
50 unt
2 linguri gem de zmeură,
50 ml frișcă lichidă,
Crema mascarpone:
250 g
mascarpone,
200 ml
frișcă lichidă
1 lingură apă de trandafiri
Decor:
Cireșe,
Căpșuni,
Dantela de zahar comestibila (făcuta de
mine)
Mod de preparare:
Blatul:
Bați
spumă albușurile cu sarea. Când spuma capătă consistență, adaugi îndulcitorul
pudră și gălbenușurile, unul câte unul. Apoi adaugi uleiul, praful de copt, omogenizând (cu mixerul, la
viteza cea mai mică). Adaugi făina și migdalele, în ploaie, amesteci cu o
spatulă.
Lași
blatul la răcit.
Pentru însiropat:
Fierbi
apa cu coaja de portocale pentru câteva minute și lași la răcit. Tai
Crema de zmeură:
Într-o
crăticioară, pui gălbenușurile, laptele, sarea, îndulcitorul, făina și gemul de
zmeură și amesteci. Pui crăticioara pe
foc mic. Fierbi până se îngroașă ca o budincă, amestecând tot timpul. Dai de pe
foc, adaugi untul și omogenizezi.
Dai la frigider
20 de minute, adaugi frișca lichidă și o bați cu mixerul până devine cremoasă
(maxim un minut).
Crema mascarpone:
Bați cu
mixerul frișca lichidă, până obții o consistență moale. Adaugi brânza
mascarpone și apa de trandafiri și amesteci până capătă consistență de bezea.
Montezi tortul astfel: repartizezi
crema de zmeură între foile de migdale.
Colorezi crema și îmbraci tortul.














Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!