Tarta cu cirese

 

Tartă cu cireșe

 

Ce poate fi mai bun într-o zi răcoroasă de vară decât sa dai drumul la cuptor? Glumesc! Am profitat de perioada cireșelor și am pregătit repede o tartă cu cireșe, pufoasă și aromată, cu gust de copilărie.

 

Timp de pregătire: 10 min

Timp de coacere: 25-30 min

Porții: 12

 

Ingrediente:

5 ouă,

Un praf de sare,

3 linguri zahăr,

1 linguriță apă de flori de trandafir,

60 ml ulei,

6 g praf de copt,

100 g făină

 

Mod de preparare:

Bați spumă, cu mixerul, albușurile cu sarea. Când spuma începe să se formeze, adaugi rând pe rând zahărul, apa de trandafir, gălbenușurile, amestecând după fiecare.

Adaugi uleiul, praful de copt și făina și omogenizezi.

Torni aluatul într-o tavă pregătită cu hârtie de copt.


Dai tava la cuptorul preîncălzit, pentru 25-30 de minute, la foc mediu (180°C).


Poftă Bună!

Comentarii