Tarta frangipane cu nectarine

 

Tartă frangipane cu nectarine

 

Am pregătit cu dragoste pentru familia mea, pentru o masă de sărbătoare, această delicioasă tartă. Ea reunește soarele de vară răsfrânt pe coaja nectarinelor, parfumul florilor de trandafir, aroma migdalelor și bucuria unui aluat crocant, dar fraged în același timp, plămădit cu ajutorul făinii Raftul Bunicii.

 

Timp de pregătire: 50 min

Timp de coacere: 40 min

Porţii: 12

 

Ingrediente:

Pentru aluatul de tartă:

200 g făină Raftul Bunicii 000,

100 g unt rece,

Un praf de sare,

1 ou,

1 lingură oțet,

 

Pentru crema frangipane:

2 ouă,

Un praf de sare,

2 linguri zahăr,

100 g unt la temperatura camerei,

100 g migdale măcinate,

1 lingură făină,

1 lingură apă de flori de trandafir,

 

Pentru stratul de fructe:

4 nectarine,

Gem de caise, după gust

 

Mod de preparare:

Aluatul de tartă:

Pui într-un bol încăpător făina, untul rece și sarea, amesteci până obții un aluat nisipos.

Adaugi oul și oțetul și amesteci.

Frămânți un aluat ușor sfărâmicios, nu-l frământa prea mult (ca să nu se dezvolte glutenul), ci doar cât să se lege aluatul. Untul rece și oțetul îl vor face fraged.

Dai aluatul la frigider 30 de minute.

 

Crema frangipane:

Bați spumă, cu mixerul, albușurile cu un praf de sare, adaugi zahărul și amesteci până ce spuma capătă consistență.

Separat, amesteci cu mixerul untul cu gălbenușurile, până obții o cremă.

Adaugi și migdalele și amesteci cu o spatulă. Încorporezi treptat bezeaua, amestecând cu o spatulă. La urmă, adaugi făina și apa de trandafir, amesteci până obții un aluat de consistența unei creme.


 

Montare și coacere:

Mai departe, scoți aluatul din frigider, îl întinzi în foaie subțire și îl transferi într-o tavă de tartă cu hârtie de copt. Decupezi surplusul de aluat.

Torni și nivelezi crema peste aluat. Nu ai nevoie de pesmet, la mine a fost ok, nu s-a înmuiat, a crescut și s-a copt perfect.

Speli nectarinele și le tai felii subțiri, apoi le aranjezi frumos pe tartă.


Dai tava la cuptorul preîncălzit, mai întâi 30 de minute la foc mic, să se coacă bine înăuntru, apoi 10 minute la foc mediu, să se rumenească.

Când o scoți din cuptor, o ungi cu gem de caise, pentru un luciu frumos.



Poftă Bună!

Rețeta video:

Comentarii