Tarta frangipane cu nectarine
Tartă
frangipane cu nectarine
Am pregătit cu dragoste pentru familia mea, pentru o masă de sărbătoare, această delicioasă tartă. Ea reunește soarele de vară răsfrânt pe coaja nectarinelor, parfumul florilor de trandafir, aroma migdalelor și bucuria unui aluat crocant, dar fraged în același timp, plămădit cu ajutorul făinii Raftul Bunicii.
Timp de
pregătire: 50 min
Timp de coacere:
40 min
Porţii: 12
Ingrediente:
Pentru aluatul de
tartă:
200 g făină Raftul Bunicii 000,
100 g unt rece,
Un praf de sare,
1 ou,
1 lingură oțet,
Pentru crema
frangipane:
2 ouă,
Un praf de sare,
2 linguri zahăr,
100 g unt la temperatura camerei,
100 g migdale măcinate,
1 lingură făină,
1 lingură apă de flori de trandafir,
Pentru stratul de
fructe:
4 nectarine,
Gem de caise, după gust
Mod
de preparare:
Aluatul de tartă:
Pui într-un bol încăpător făina, untul rece și sarea,
amesteci până obții un aluat nisipos.
Adaugi oul și oțetul și amesteci.
Frămânți un aluat ușor sfărâmicios, nu-l frământa prea
mult (ca să nu se dezvolte glutenul), ci doar cât să se lege aluatul. Untul
rece și oțetul îl vor face fraged.
Dai aluatul la frigider 30 de minute.
Crema frangipane:
Bați spumă, cu mixerul, albușurile cu un praf de sare,
adaugi zahărul și amesteci până ce spuma capătă consistență.
Separat, amesteci cu mixerul untul cu gălbenușurile, până
obții o cremă.
Adaugi și migdalele și amesteci cu o spatulă. Încorporezi treptat bezeaua, amestecând cu o spatulă. La urmă, adaugi făina și apa de trandafir, amesteci până obții un aluat de consistența unei creme.
Montare și coacere:
Mai departe, scoți aluatul din frigider, îl întinzi în
foaie subțire și îl transferi într-o tavă de tartă cu hârtie de copt. Decupezi
surplusul de aluat.
Torni și nivelezi crema peste aluat. Nu ai nevoie de
pesmet, la mine a fost ok, nu s-a înmuiat, a crescut și s-a copt perfect.
Speli nectarinele și le tai felii subțiri, apoi le
aranjezi frumos pe tartă.
Când o scoți din cuptor, o ungi cu gem de caise, pentru un luciu frumos.
Poftă Bună!
Rețeta video:
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!