Tort cu fructe si apa de trandafir
Tort cu fructe și apă de trandafir
Pentru onomastica surorii mele (Sf. Mc. Hristina), am
pregătit un tort cu blat cu migdale și nuci, gem de mure, cremă mascarpone,
mure, afine, apă de trandafiri, un deliciu parfumat, perfect pentru vară.
Timp de coacere: 25 min
Timp de pregătire: 2 h
Porții: 9
Ingrediente:
Pentru blat:
6 ouă M,
Un praf
de sare,
3
linguri zahăr,
110 ml
ulei,
3
linguri făină albă,
2
linguri migdale măcinate,
4
linguri nuci măcinate,
5 g praf
de copt,
Siropul:
350 ml
apă,
1
lingură zahăr,
1
lingură coajă de portocală,
Pentru crema mascarpone:
250 g brânză
mascarpone,
300 ml
frișcă lichidă,
1
linguriță apă de trandafiri,
½
linguriță coajă rasă de lămâie,
În plus:
3
linguri gem de mure,
Afine,
Mure,
Caise
Mod de prepapare:
Blatul:
Bați spumă
albușurile cu un praf de sare, cu mixerul. Când spuma se formează, adaugi
zahărul și amesteci. Când spuma devine consistentă, adaugi unul câte unul
gălbenușurile, uleiul, omogenizezi cu mixerul.
Adaugi apoi
nucile, migdalele, făina, praful de copt, omogenizând lejer cu o spatulă.
Torni compoziția
într-o tavă pregătită cu hârtie de copt.
Dai tava
la cuptorul preîncălzit, pentru aprox 25 de minute la foc mediu ( în funcție de
cuptorul tău) sau până trece scobitorii.
După ce
s-a răcit bine, tai blatul în trei foi.
Siropul:
Fierbi pentru
5 minute apa cu zahărul și coaja de portocală.
Crema mascarpone:
Bați, cu
mixerul, frișca lichidă, mai moale, apoi încorporezi brânza mascarpone și coaja
de lămâie, precum și apa de trandafiri.
Montare și decor:
Însiropezi
foile de blat.
Ungi
unul dintre blaturi cu o treime din cremă. Presari mure și afine și le presezi
ușor în cremă.
Adaugi a
doua foaie de blat. Pe aceasta o ungi cu gem de mure.
Adaugi a
doua treime de cremă. Presari din nou fructe și le presezi în cremă.
Adaugi a
treia foaie blat.
Îmbraci tortul
în crema rămasă și îl ornezi.
Decorezi
cu mure, afine și caise.
Dai la
frigider până la servire.
Poftă Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!