Tort cu fructe si apa de trandafir

 

Tort cu fructe și apă de trandafir

Pentru onomastica surorii mele (Sf. Mc. Hristina), am pregătit un tort cu blat cu migdale și nuci, gem de mure, cremă mascarpone, mure, afine, apă de trandafiri, un deliciu parfumat, perfect pentru vară.

 

Timp de coacere: 25 min

Timp de pregătire: 2 h

Porții: 9

 

Ingrediente:

Pentru blat:

6 ouă M,

Un praf de sare,

3 linguri zahăr,

110 ml ulei,

3 linguri făină albă,

2 linguri migdale măcinate,

4 linguri nuci măcinate,

5 g praf de copt,

 

Siropul:

350 ml apă,

1 lingură zahăr,

1 lingură coajă de portocală,

 

Pentru crema mascarpone:

250 g brânză mascarpone,

300 ml frișcă lichidă,

1 linguriță apă de trandafiri,

½ linguriță coajă rasă de lămâie,

 

În plus:

3 linguri gem de mure,

Afine,

Mure,

Caise

 

Mod de prepapare:

Blatul:

Bați spumă albușurile cu un praf de sare, cu mixerul. Când spuma se formează, adaugi zahărul și amesteci. Când spuma devine consistentă, adaugi unul câte unul gălbenușurile, uleiul, omogenizezi cu mixerul.

Adaugi apoi nucile, migdalele, făina, praful de copt, omogenizând lejer cu o spatulă.

Torni compoziția într-o tavă pregătită cu hârtie de copt.

Dai tava la cuptorul preîncălzit, pentru aprox 25 de minute la foc mediu ( în funcție de cuptorul tău) sau până trece scobitorii.

După ce s-a răcit bine, tai blatul în trei foi.

 

Siropul:

Fierbi pentru 5 minute apa cu zahărul și coaja de portocală.

 

Crema mascarpone:

Bați, cu mixerul, frișca lichidă, mai moale, apoi încorporezi brânza mascarpone și coaja de lămâie, precum și apa de trandafiri.

 

Montare și decor:

Însiropezi foile de blat.

Ungi unul dintre blaturi cu o treime din cremă. Presari mure și afine și le presezi ușor în cremă.

Adaugi a doua foaie de blat. Pe aceasta o ungi cu gem de mure.

Adaugi a doua treime de cremă. Presari din nou fructe și le presezi în cremă.

Adaugi a treia foaie blat.

Îmbraci tortul în crema rămasă și îl ornezi.

Decorezi cu mure, afine și caise.

Dai la frigider până la servire.



Poftă Bună!

Comentarii