Chec cu pere si migdale


Chec cu pere și migdale

 

Un desert simplu și gustos, cu una dintre aromele toamnei: pere aurii și dulci. Un desert fără zahăr. Este îndulcit cu suc de pere.

 

Timp de pregătire: 10 min

Timp de coacere: 25-30 min

Porții: 12

 

Ingrediente:

5 ouă,

Un praf de sare,

50 ml suc de pere,

100 ml ulei,

100 g făină,

50 g migdale măcinate,

5 g praf de copt,

6 pere,

 

Mod de preparare:

Bați spumă, cu mixerul, albușurile cu sarea. Când spuma capătă consistență, adaugi pe rând gălbenușurile, sucul de pere, uleiul, amestecând.

Adaugi migdalele, făina și praful de copt și omogenizezi.



Torni aluatul într-o tavă de chec, pregătită cu hârtie de copt.

Torni perele felii subțiri și decorezi checul după plac.


Dai la cuptorul preîncălzit, pentru 25-30 de minute, la foc mediu (180°C).





Poftă Bună!

Comentarii