Mancare de toamna cu legume

 

Mâncare de toamnă cu legume

 

Am pregătit o mâncare în ton cu sezonul, din legume din grădină: dovlecel, conopidă, ardei kapia, câteva roșii cherry, roșii yellow pear (un soi super bun și dulce) și câteva vinete foarte mici, care nu au mai apucat să crească (a venit frigul), dar au fost perfecte pentru tocana mea.

 

Timp de pregătire: 10 min

Timp de gătire: 40 min

Porții: 4

 

Ingrediente:

2 cepe uscată,

3 căței de usturoi,

3 linguri ulei,

Sare, după gust,

1 dovlecel,

5 vinete mici,

2 ardei kapia,

¼ conopidă,

100 g roșii cherry,

2 linguri pastă de tomate,

2 căni cu apă

 

Mod de preparare:

Cureți și speli toate legumele.

Tai ceapa solzișori, usturoiul îl tai mărunt, le călești într-o cratiță cu ulei  înfierbântat, cu sare, până devin sticloase.


 Ardeii kapia îi tai bucăți mari și îi adaugi peste ceapă și mai călești un minut. Adaugi o cană cu apă, lași să fiarbă.


Tai dovecelul în cuburi mari, iar vinetele în două, ale mele au fost mici. Vinetele trebuie tăiate și puse imediat în mâncare pentru că oxidează. Așadar, cum fierbe mâncarea, le adaugi pe acestea două. 


Apoi adaugi roșiile și conopida desfăcută în buchețele. Adaugi apă cât să acoperi legumele de grosimea a două degete. Lași să fiarbă cam 15-20 de minute. Le verifici dacă sunt fierte.


Adaugi pasta de tomate diluată în puțină apă și amesteci.

Mai lași câteva minute, apoi iei focul.




Poftă Bună!

Comentarii