Placintă cu pui, ciuperci si pere

 

Plăcintă cu pui, ciuperci și pere

 

Am adunat culorile și aromele toamnei într-o plăcintă cu aluat pufos, pregătită din făină Raftul Bunicii 650 și cidru de pere. Am umplut-o cu pui, ciuperci și pere, apoi am decorat-o în ton cu sezonul, rezultând o plăcintă plină de aromă și savoare. 

Timp de pregătire:  30 min

Timp de coacere: 40-45 min

Porții:  12

 

Ingrediente:

Pentru aluat:

100 g unt rece,

200 g făină 650 Raftul Bunicii,

100 g smântână,

100 ml cidru de pere,

1 ou,

½ linguriță sare,

 

Pentru umplutură:

500 g carne de pui tocată,

1 lingură ulei,

½ linguriță sare,

260 g ciuperci Champignon,

200 ml smântână pentru gătit,

1 ou,

2 pere,

 

În plus:

1 ou

 

Mod de preparare:

Aluatul:

Într-un bol încăpător adaugi untul rece tăiat cubulețe, smântâna, oul, cidrul, sarea și făina și amesteci. Frămânți un aluat omogen, bun de întins.

 

Umplutura:

Călești ciupercile într-o tigaie, cu puțină sare. Le transferi într-o farfurie când sunt gata. Adaugi carnea de pui în tigaie și o gătești până se pătrunde. Lași la răcit. Adaugi ciupercile, oul și smântâna de gătit peste carne și amesteci.

 

Montare și coacere:

Împarți aluatul în două bucăți, una mai mare pentru bază, una mai mică pentru decorat.

Întinzi aluatul pentru bază în foaie și îl transferi într-o tavă pentru cuptor.


Adaugi umplutura de carne.

Decorezi cu felii subțiri de pere.


Întinzi aluatul mai mic în foaie și îl tai în fâșii și decorezi plăcinta după plac. O ungi cu ou.


Dai plăcinta la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 40-45 de minute la 180 °C sau până se rumenește.




Poftă Bună!

Rețeta video:

Comentarii