Placintă cu pui, ciuperci si pere
Plăcintă cu pui, ciuperci și pere
Am adunat culorile și aromele toamnei într-o plăcintă cu aluat pufos, pregătită din făină Raftul Bunicii 650 și cidru de pere. Am umplut-o cu pui, ciuperci și pere, apoi am decorat-o în ton cu sezonul, rezultând o plăcintă plină de aromă și savoare.
Timp de pregătire: 30 min
Timp de coacere: 40-45 min
Porții: 12
Ingrediente:
Pentru aluat:
100 g
unt rece,
200 g
făină 650 Raftul Bunicii,
100 g
smântână,
100 ml
cidru de pere,
1 ou,
½ linguriță
sare,
Pentru umplutură:
500 g
carne de pui tocată,
1
lingură ulei,
½
linguriță sare,
260 g
ciuperci Champignon,
200 ml
smântână pentru gătit,
1 ou,
2 pere,
În plus:
1 ou
Mod
de preparare:
Aluatul:
Într-un
bol încăpător adaugi untul rece tăiat cubulețe, smântâna, oul, cidrul, sarea și
făina și amesteci. Frămânți un aluat omogen, bun de întins.
Umplutura:
Călești ciupercile
într-o tigaie, cu puțină sare. Le transferi într-o farfurie când sunt gata. Adaugi
carnea de pui în tigaie și o gătești până se pătrunde. Lași la răcit. Adaugi
ciupercile, oul și smântâna de gătit peste carne și amesteci.
Montare și coacere:
Împarți
aluatul în două bucăți, una mai mare pentru bază, una mai mică pentru decorat.
Întinzi aluatul
pentru bază în foaie și îl transferi într-o tavă pentru cuptor.
Decorezi
cu felii subțiri de pere.
Poftă Bună!
Rețeta video:
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!