Tort de biscuiti cu crema de ciocolată si alune de pădure
Tort de biscuiți cu cremă de ciocolată și alune de pădure
Un
desert copilăriei de care nu mă plictisesc este tortul de biscuiți. E un desert
ce poate fi reinterpretat de fiecare dată. De data aceasta, eu l-am pregătit cu
cremă de ciocolată și alune de pădure.
Porții: 12
Timp de
pregătire: 30 min
Ingrediente:
100 g
cuvertură de ciocolată neagră,
200 ml
frișcă lichidă,
250 g brânză
mascarpone,
80 g alune
de pădure măcinate
300 g
biscuiți Petit Beurre,
400 ml
lapte rece,
2
lingurițe cafea solubilă,
50 ml
apă
Mod de preparare:
Pui la
topit ciocolata într-un bol, pe baie de abur. Când s-a topit, dai deoparte și
amesteci, lași un pic la răcorit.
Separat, într-o ceașcă amesteci apa și cafeaua solubilă. Lași la răcit și torni amestecul în laptele rece.
Pregătești
un platou. Formezi un prim strat din biscuiți.
Adaugi cam
2 linguri de cremă de ciocolată și nivelezi cu grijă.
Apoi
adaugi iar un rând de biscuiți, apoi iar unul de cremă și tot așa pâmă termini
crema. La final, îmbraci tortul în cremă.
Poftă Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!