Tort de biscuiti cu crema de ciocolată si alune de pădure

 


Tort de biscuiți cu cremă de ciocolată și alune de pădure

Un desert copilăriei de care nu mă plictisesc este tortul de biscuiți. E un desert ce poate fi reinterpretat de fiecare dată. De data aceasta, eu l-am pregătit cu cremă de ciocolată și alune de pădure.         

 

Porții: 12

Timp de pregătire: 30 min

 

Ingrediente:

100 g cuvertură de ciocolată neagră,

200 ml frișcă lichidă,

250 g brânză mascarpone,

80 g alune de pădure măcinate

300 g biscuiți Petit Beurre,

400 ml lapte rece,

2 lingurițe cafea solubilă,

50 ml apă

 

Mod de preparare:

Pui la topit ciocolata într-un bol, pe baie de abur. Când s-a topit, dai deoparte și amesteci, lași un pic la răcorit.


Bați cu mixerul frișca lichidă mai moale, adaugi brânza mascarpone și amesteci.


Acum pui din crema mascarpone câte un pic peste ciocolata topită și le amesteci. Adaugi amestecul înapoi în vasul mare, peste crema mascarpone, adaugi și alunele de pădure măcinate și amesteci.

 

Separat, într-o ceașcă amesteci apa și cafeaua solubilă. Lași la răcit și torni amestecul în laptele rece.

 

 Treci rapid biscuiții prin lapte, însă ai grijă să nu-i înmoi prea tare.



Pregătești un platou. Formezi un prim strat din biscuiți.

Adaugi cam 2 linguri de cremă de ciocolată și nivelezi cu grijă.

Apoi adaugi iar un rând de biscuiți, apoi iar unul de cremă și tot așa pâmă termini crema. La final, îmbraci tortul în cremă.


Dai la frigider până la servire.










Poftă Bună!

Comentarii