Piscoturi clasice
Am pregătit aceste pișcoturi după rețeta clasică de cofetărie. Aveți câțiva pași importanți de urmat astfel încât să iasă cum trebuie ca textură și consistență, o să găsiți explicat pas cu pas în rețetă. Sunt gustoase și festive!
Timp de
pregătire: 20 min
Timp de
coacere: 12 min
Ingrediente:
4 ouă,
Un praf
de sare,
150 g zahăr
tos,
1
linguriță extract de vanilie,
1
linguriță coajă de lămâie,
160 g
făină,
În plus:
1
lingură zahăr pudră
Mod de preparare:
Separi
albușurile de gălbenușuri.
Bați
spumă, cu mixerul, albușurile cu 2/3 din cantitatea de zahăr.
Înfierbânți
restul de zahăr până la 60ºC,
în cuptor. Îl adaugi peste spuma de albușuri și amesteci cu mixerul.
Separat,
bați cu mixerul, gălbenușurile până se deschid la culoare.
Adaugi gălbenușurile
bătute mai devreme peste spuma de albușuri, amestecând lejer cu o spatulă.
Încorporezi
treptat făina cernută, în amestecul de ouă, amestecând lejer cu o spatulă.
Torni
aluatul în tava pregătită cu hârtie de copt, cu ajutorul unui poș, în forme lungi de 8-10 cm. Pudrezi cu zahăr
pudră, acesta e necesar pentru acea textură de deasupra, acel strat subțire numit glanț. Îndepărtezi
excesul de zahăr din tavă.
Poftă Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!