Piscoturi clasice

 

Pișcoturi clasice

Am pregătit aceste pișcoturi după rețeta clasică de cofetărie. Aveți câțiva pași importanți de urmat astfel încât să iasă cum trebuie ca textură și consistență, o să găsiți explicat pas cu pas în rețetă. Sunt gustoase și festive! 


Timp de pregătire: 20 min

Timp de coacere: 12 min

 Porții: 12


Ingrediente:

4 ouă,

Un praf de sare,

150 g zahăr tos,

1 linguriță extract de vanilie,

1 linguriță coajă de lămâie,

160 g făină,

 

În plus:

1 lingură zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Separi albușurile de gălbenușuri.

Bați spumă, cu mixerul, albușurile cu 2/3 din cantitatea de zahăr.

Înfierbânți restul de zahăr până la 60ºC, în cuptor. Îl adaugi peste spuma de albușuri și amesteci cu mixerul.

Separat, bați cu mixerul, gălbenușurile până se deschid la culoare.

Adaugi gălbenușurile bătute mai devreme peste spuma de albușuri, amestecând lejer cu o spatulă.


Adaugi vanilia și coaja de lămâie și amesteci.

Încorporezi treptat făina cernută, în amestecul de ouă, amestecând lejer cu o spatulă.

Torni aluatul în tava pregătită cu hârtie de copt, cu ajutorul unui poș, în forme lungi de 8-10 cm. Pudrezi cu zahăr pudră, acesta e necesar pentru acea textură de deasupra, acel strat subțire numit glanț. Îndepărtezi excesul de zahăr din tavă.


Le coci aprox 12 minute, la 200°C. Ai grijă să nu se ardă, trebuie să fie aurii, frumoase.



Poftă Bună!

Comentarii