Ruladă cu dovleac

 

Ruladă cu dovleac

 

Ce-ai zice de o ruladă cu parfumatul dovleac plăcintar, cremă de lămâie și un model simpatic cu dovlecei deasupra? A ieșit pufoasă și aromată, iar dovleacul nu are gust pregnant, ci delicat, așa că dacă sunteți reticenți la dulciurile cu dovleac, vă invit să încercați rulada mea. Am folosit făină Raftul Bunicii 000, blatul a ieșit super. 

Timp de pregătire: 1 h

Timp de coacere: 20 min

Porții: 16

 

Ingrediente:

Pentru blat:

100 g piure de dovleac plăcintar,

5 ouă,

un praf de sare,

3 linguri miere,

3 linguri ulei,

5 g praf de copt,

115 g făină Raftul Bunicii 000,

Un vârf de cuțit colorant alimentar natural pudră verde,

1 linguriță apă fierbinte,

1 lingură suc de sfeclă roșie,

1 linguriță cacao,

 

Pentru crema de lămâie:

150 ml frișcă lichidă,

150 g brânză mascarpone,

1 linguriță coajă de lămâie

 

Mod de preparare:

Blatul:

Bați spumă, cu mixerul, albușurile cu sarea. Adaugi mierea și amesteci până prinde consistență de bezea. Adaugi pe rând gălbenușurile, uleiul, praful de copt și apoi, făina, puțin câte puțin, amestecând cu mixerul la viteza cea mai mică.


Torni câte puțină compoziție în mai multe boluri, în funcție de câte culori vrei să obții. Eu am optat pentru maro (cacao), roșu (suc de sfeclă roșie), și verde (acesta trebuie dizolvat în apă fierbinte mai întâi).

Pui fiecare aluat colorat în câte un poș și desenezi ce îți place pe o hârtie de copt într-o tavă pentru ruladă. Eu am desenat pe niște coli separat frunze și dovleci, apoi i-am pus sub foaia de copt să-mi fie ușor la colorat. Dai la congelator 10 minute.

Scoți tava cu desenele de la rece, torni compoziția necolorată.

Dai tava la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 20 de minute sau până trece testul scobitorii, însă ai grijă să rămână moale, pufoasă când o testezi cu degetul, dacă o coci prea mult, se usucă și se crapă când o rulezi!


Transferi blatul pe un prosop de bucătărie și rulezi fierbinte. Lași la răcit.

 

Crema de lămâie:

Bați frișca lichidă cu mixerul, mai moale.

Adaugi mascarponele și coaja de lămâie și amesteci până capătă consistență cremoasă și fină.

 

Montare:

Desfaci rulada, o umpli cu cremă, apoi rulezi la loc.

Dai la frigider până la servire.




 




Poftă Bună!
Rețeta video:

Comentarii