Ruladă cu dovleac
Ruladă cu dovleac
Ce-ai
zice de o ruladă cu parfumatul dovleac plăcintar, cremă de lămâie și un model
simpatic cu dovlecei deasupra? A ieșit pufoasă și aromată, iar dovleacul nu are
gust pregnant, ci delicat, așa că dacă sunteți reticenți la dulciurile cu
dovleac, vă invit să încercați rulada mea.
Timp de pregătire: 1 h
Timp de coacere: 20 min
Porții: 16
Ingrediente:
Pentru blat:
100 g piure
de dovleac plăcintar,
5 ouă,
un praf
de sare,
3
linguri miere,
3
linguri ulei,
5 g praf
de copt,
115 g
făină Raftul
Bunicii 000,
Un vârf
de cuțit colorant alimentar natural pudră verde,
1
linguriță apă fierbinte,
1
lingură suc de sfeclă roșie,
1
linguriță cacao,
Pentru crema de lămâie:
150 ml
frișcă lichidă,
150 g
brânză mascarpone,
1
linguriță coajă de lămâie
Mod de preparare:
Blatul:
Bați
spumă, cu mixerul, albușurile cu sarea. Adaugi mierea și amesteci până prinde
consistență de bezea. Adaugi pe rând gălbenușurile, uleiul, praful de copt și apoi,
făina, puțin câte puțin, amestecând cu mixerul la viteza cea mai mică.
Pui
fiecare aluat colorat în câte un poș și desenezi ce îți place pe o hârtie de
copt într-o tavă pentru ruladă. Eu am desenat pe niște coli separat frunze și
dovleci, apoi i-am pus sub foaia de copt să-mi fie ușor la colorat. Dai la
congelator 10 minute.
Scoți
tava cu desenele de la rece, torni compoziția necolorată.
Dai tava
la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 20 de minute sau până trece
testul scobitorii, însă ai grijă să rămână moale, pufoasă când o testezi cu
degetul, dacă o coci prea mult, se usucă și se crapă când o rulezi!
Crema de lămâie:
Bați
frișca lichidă cu mixerul, mai moale.
Adaugi mascarponele
și coaja de lămâie și amesteci până capătă consistență cremoasă și fină.
Montare:
Desfaci rulada,
o umpli cu cremă, apoi rulezi la loc.
Dai la frigider până la servire.











Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!