Mere coapte cu miere si nuci

Mere coapte cu miere și nuci  

Ce e mai bun când vii de la țară, înfrigurat după munca în grădină, ca niște mere coapte, cu miere și nuci?

Am folosit miere cu nuci și semințe de la @savorshop.ro , un amestec plin de savoare de miere pură de salcâm și mix de nuci: nuci, migdale, caju, alune de pădure precum și semințe: de floarea soarelui, de dovleac și de susan. Această miere este fără coloranți, conservanți sau arome artificiale. Îmi place textura crocantă a nucilor și căldura mierii.

și miere Elixir of Savor, o miere artizanală de salcâm, infuzată cu flori exotice: lavandă, hibiscus și mirodenii fine: coajă de lămâie , vanilie și cardamom. Îmi place această miere pentru gustul floral deosebit și pentru aromele exotice fine.

 

Timp de pregătire: 5 min

Timp de gătire: 20 min

Porții: 6

 

Ingrediente:

6 mere,

Nuci măcinate, după gust,

3 lingurițe Miere cu nuci și semințe Savor,

3 lingurițe Miere Elixir of Savor

 

Mod de preparare:

Speli merele și le cureți de cotoare.

Umpli fiecare măr cu nuci măcinate. Eu am pus câte 2 lingurițe de nuci în fiecare măr, dar am avut merele mici, acum depinde și de ce mere aveți la îndemână și de câte nuci preferați, așa că am preferat să specific după gust.


Ungi fiecare măr cu miere din belșug. Eu am avut 2 tipuri de miere, așa că am făcut jumătate din mere cu un sortiment, jumătate cu celălalt sortiment.


Pui merele într-o formă de copt pregătită cu hârtie de copt și le dai la cuptor aprox 20 de minute la foc mediu sau până se pătrund ușor cu un cuțit, dar ai grijă să nu le terciuiești.





Poftă Bună!

Comentarii