Turta dulce glazurata

 

Turtă dulce glazurată

Ador turta dulce cu aroma ei de copilărie, colinde și chicotit sub brad. Anul acesta am pregătit o serie de turtă dulce glazurată, la care am folosit cuverturi de ciocolată colorate de la Lumea Basmelor. Mi-a plăcut că sunt gustoase, fiecare culoare are o aromă, se topesc uniform, se lucrează ușor cu ele, se încheagă foarte repede. Nu necesită temperare, odată topite, se pot folosi imediat, sunt de calitate superioară.

 

Timp de pregătire aluat: 20 min

Timp de coacere: 14 min / tavă x 3

 

Ingrediente:

Pentru aluat:

200 g unt,

3 ouă,

Un praf de sare,

4 linguri miere,

2 linguri cacao,

Un vârf de cuțit anason stelat,

Un vârf de cuțit nucșoară,

Un vârf de cuțit bicarbonat de sodiu,

½ linguriță praf de copt,

410 g făină,

 

Pentru decor:

Cuvertură Albastru Închis cu aromă de Ciocolată Albă Lumea Basmelor, după gust,

Cuvertură Roșu cu aromă de Ciocolată Albă Lumea Basmelor, după gust,

Cuvertură Verde Închis cu aromă de Ciocolată Albă Lumea Basmelor, după gust,

Cuvertură Galbenă cu aromă de lămâie Lumea Basmelor, după gust,

Cuvertură Portocalie cu aromă de portocală Lumea Basmelor, după gust

 

Mod de preparare:

Aluatul:

Pui într-un bol mare untul rece dat pe răzătoare, ouăle, mierea, sarea, mirodeniile, praful de copt și bicarbonatul, cacaoa și făina și amesteci.

Trebuie să obţii un aluat pufos, dar suficient de consistent pentru a fi întins.

Împarţi aluatul în două, ca să lucrezi mai ușor. Păstrezi la rece pe cel în așteptare.


Întinzi aluatul pe blatul înfăinat și decupezi tot felul de forme, de brăduț, globuleț, cadou, șosete, mănuși cu forme pentru patiserie. Aluatul  rămas îl refrămânți, îl întinzi și decupezi din nou.

  

Așezi turta dulce într-o tavă cu hârtie de copt. Le faci găurele cu o frigăruie, pentru a le putea agăța în brad, dacă vrei.

 Dai la cuptor aprox 14 minute fiecare tavă cu piese, la foc mediu (180 °C). Lași la răcit.

 

Decor:

Topești cuverturile de ciocolată dee la Lumea Basmelor, în poșuri într-un ibric cu apă fierbinte sau pe baie de abur, cum preferi. Le poți folosi imediat. 

Glazurezi turta dulce, după gust și inspirație. Se încheagă foarte repede, așa că ține cont să ai la îndemână ibricul cu apă fierbinte pentru a scufunda poșul cu glazură la nevoie, pentru a-l retopi.


 



 



 

Poftă Bună şi Crăciun Fericit!

Comentarii