Turta dulce glazurata
Turtă dulce glazurată
Ador
turta dulce cu aroma ei de copilărie, colinde și chicotit sub brad. Anul acesta
am pregătit o serie de turtă dulce glazurată, la care am folosit cuverturi de
ciocolată colorate de la Lumea Basmelor. Mi-a plăcut că sunt gustoase, fiecare
culoare are o aromă, se topesc uniform, se lucrează ușor cu ele, se încheagă
foarte repede. Nu necesită temperare, odată topite, se pot folosi imediat, sunt
de calitate superioară.
Timp de pregătire aluat: 20 min
Timp de coacere: 14 min / tavă x 3
Ingrediente:
Pentru aluat:
200 g
unt,
3 ouă,
Un praf
de sare,
4
linguri miere,
2
linguri cacao,
Un vârf
de cuțit anason stelat,
Un vârf
de cuțit nucșoară,
Un vârf
de cuțit bicarbonat de sodiu,
½
linguriță praf de copt,
410 g
făină,
Pentru decor:
Cuvertură
Albastru Închis cu aromă de Ciocolată Albă Lumea Basmelor, după gust,
Cuvertură
Roșu cu aromă de Ciocolată Albă Lumea Basmelor, după gust,
Cuvertură
Verde Închis cu aromă de Ciocolată Albă Lumea Basmelor, după gust,
Cuvertură
Galbenă cu aromă de lămâie Lumea Basmelor, după gust,
Cuvertură
Portocalie cu aromă de portocală Lumea Basmelor, după gust
Mod de preparare:
Aluatul:
Pui
într-un bol mare untul rece dat pe răzătoare, ouăle, mierea, sarea,
mirodeniile, praful de copt și bicarbonatul, cacaoa și făina și amesteci.
Trebuie
să obţii un aluat pufos, dar suficient de consistent pentru a fi întins.
Împarţi
aluatul în două, ca să lucrezi mai ușor. Păstrezi la rece pe cel în așteptare.
Întinzi aluatul
pe blatul înfăinat și decupezi tot felul de forme, de brăduț, globuleț, cadou,
șosete, mănuși cu forme pentru patiserie. Aluatul rămas îl refrămânți, îl întinzi și decupezi
din nou.
Așezi turta
dulce într-o tavă cu hârtie de copt. Le faci găurele cu o frigăruie, pentru a
le putea agăța în brad, dacă vrei.
Decor:
Topești cuverturile de ciocolată dee la Lumea Basmelor, în poșuri într-un ibric cu apă fierbinte sau pe baie de abur, cum preferi. Le poți folosi imediat.
Glazurezi turta dulce, după gust și inspirație. Se încheagă foarte repede, așa că ține cont să ai la îndemână ibricul cu apă fierbinte pentru a scufunda poșul cu glazură la nevoie, pentru a-l retopi.
Poftă
Bună şi Crăciun Fericit!


















Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!