Placinta cu pere si nuci

 

Plăcintă cu pere și nuci

 

Plăcintă cu pere și nuci și aluat pufos cu cidru de pere de casă. Un dulce parfumat simplu ca o plăcintă, dar gustos ca o prăjitură. Și mai e și de post!


Timp de pregătire: aprox 1 h

Timp de coacere: aprox 50 min

Porții: 8 

 

Ingrediente:

Pentru aluat:

200 g unt vegetal,

500 g făină,

150 ml cidru de pere,

Un praf de sare,

1 linguriță praf de copt,

 

Pentru umplutură:

1,5 kg pere,

200 g nuci măcinate

 

Mod de preparare:

Pentru umplutură:

Pasezi fructele (fără coajă) și le fierbi într-o crăticioară până se înmoaie. Lași la răcit.

 

Pentru aluat:

Amesteci untul rece dat pe răzătoare cu făina până obții un aluat nisipos. Adaugi sarea, praful de copt și cidrul. Frămânți până obţii un aluat bun de întins.

Împarți aluatul în două bucăţi egale, una pentru bază, cealaltă pentru capac.

 

Întinzi  primul aluat (baza) în foaie potrivită ca grosime pe masa presărată cu făină şi îl transferi într-o tavă cu foaie de copt.

Amesteci perele răcite și scurse de zeam, dacă e cazul, cu nucile măcinate.


Adaugi umplutura și o nivelezi. 

Celălalt aluat (pentru capac) îl întinzi în foaie potrivitî şi îl așezi cu grijă peste plăcintă.

 

Ungi plăcinta cu puțin cidru și o înțepi din loc în loc cu furculița, să nu se umfle neuniform la copt.


O dai la cuptorul preîncălzit, la foc mic spre mediu, până se rumeneşte (45-50 de minute).
 






Poftă Bună!

Comentarii