Placinta cu pere si nuci
Plăcintă cu pere și nuci
Plăcintă cu pere și nuci și aluat pufos cu cidru de pere de casă. Un dulce parfumat simplu ca o plăcintă, dar gustos ca o prăjitură. Și mai e și de post!
Timp de pregătire: aprox 1 h
Timp de coacere: aprox 50 min
Porții: 8
Ingrediente:
Pentru aluat:
200 g unt vegetal,
500 g făină,
150 ml cidru
de pere,
Un praf
de sare,
1
linguriță praf de copt,
Pentru umplutură:
1,5 kg
pere,
200 g
nuci măcinate
Mod de preparare:
Pentru
umplutură:
Pasezi
fructele (fără coajă) și le fierbi într-o crăticioară până se înmoaie. Lași la
răcit.
Pentru
aluat:
Amesteci
untul rece dat pe răzătoare cu făina până obții un aluat nisipos. Adaugi
sarea, praful de copt și cidrul. Frămânți până obţii un aluat bun de întins.
Împarți
aluatul în două bucăţi egale,
una pentru bază, cealaltă pentru capac.
Întinzi primul aluat (baza) în foaie potrivită ca
grosime pe masa presărată cu făină şi îl transferi într-o tavă cu foaie de copt.
Amesteci
perele răcite și scurse de zeam, dacă e cazul, cu nucile măcinate.
Celălalt
aluat (pentru capac) îl întinzi în foaie potrivitî şi îl așezi cu grijă peste
plăcintă.
Ungi
plăcinta cu puțin cidru și o înțepi din loc în loc cu furculița, să nu se umfle
neuniform la copt.
Poftă Bună!









Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!