Tort Trio Cioco Novi

 


Tort Trio Cioco Novi

 

Acest tort rafinat, creat pentru adevărații iubitori de ciocolată, cu blat pufos, două creme cu ciocolată, o cremă cu cafea și o glazură de ciocolată este perfect pentru masa de sărbători.

Pentru prima crema de ciocolată neagră intensă, am folosit ciocolată Novibloc de la Novi cu 50% cacao, care aduce profunzime și caracter. A doua cremă este cu Novibloc 30% cacao, o cremă catifelată de ciocolată cu lapte, echilibrată și delicată. A treia cremă este cu mascarpone și cafea, ușor amăruie și cremoasă. Iar pentru glazura de deasupra am folosit ciocolată Novibloc cu 70% cacao, aceasta e ca un strat de catifea amăruie.

Texturile se îmbină armonios, iar gustul bogat de ciocolată se dezvăluie treptat, transformând fiecare felie într-o experiență decadentă.


Timp de pregătire: aprox 3 h

Timp de coacere: 25 min

Porţii: 20

Dimensiuni prăjitură: 20 cm

 

Ingrediente:

Pentru pandișpan:

5 ouă,

un praf de sare,

35 g zahăr,

100 ml ulei,

100 g făină;

5 g praf de copt;

 

Pentru crema de ciocolată neagră:

150 ml frişcă lichidă,

90 g ciocolată neagră la Novi cu 50% cacao,

 150 g brânză mascarpone,


Pentru crema de ciocolată cu lapte:

120 ml frişcă lichidă,

70 g ciocolată neagră la Novi cu 50% cacao,

 100 g brânză mascarpone,


Pentru crema de cafea:

125 ml frişcă lichidă,

125 g brânză mascarpone,

3 lingurițe cafea solubilă,

50 ml apă,

 

Pentru glazura de ciocolată:

110 ml smântână pentru gătit,

90 ml apă,

100 g zahăr,

140 g ciocolată neagră la Novi cu 70% cacao,

50 g ciocolată neagră la Novi cu 50% cacao,

 

Pentru decor:

Bomboane de ciocolată Novi

 

Mod de preparare:

Pandișpanul:

Bați spumă, cu mixerul, albuşurile cu sarea. Adaugi pe rând zahărul, gălbenușurile, uleiul, praful de copt și făina, amestecând după fiecare ingredient. Torni compoziția într-o tavă pregătită cu foaie de copt. Nivelezi frumos.


Dai la cuptorul preîncălzit, pentru aprox 25 de minute, la foc mediu. Lași la răcit, apoi scoți forma și hârtia.

 

Crema de ciocolată neagră:

Pui într-un ibric frişca lichidă și ciocolata neagră la Novi cu 50% cacao și le ții pe foc mic, până se înfierbântă frișca și s-a topit ciocolata, amestecând continuu. Torni amestecul într-un vas termorezistent.

 

Procedezi la fel pentru Crema de ciocolată cu lapte.

Acoperi cremele cu folie alimentară, ca să nu facă crustă și le dai la frigider o oră.


După ce s-au răcit ciocolatele, adaugi 150 g mascarpone în bolul cu cremă de ciocolată neagră, respectiv 100 g mascarpone în cea de ciocolată cu lapte. Le omogenizezi cu mixerul.


Crema de cafea:

Bați cu mixerul frişca lichidă, până capătă consistență moale.

Adaugi brânza mascarpone și cafeaua solubilă dizolvată în apă fierbinte și amesteci.

 

Glazura de ciocolată:

Pui într-un ibric smântâna pentru gătit, apa și zahărul și fierbi amestecul până s-a topit zahărul. Adaugi ciocolata și amesteci bine până se topește.

 

Montare:

Adaugi peste pandișpan crema de ciocolată neagră, apoi pe cea cu lapte, apoi crema de cafea. Îmbraci tortul în cremă de cafea și nivelezi cu o spatulă. Dai la congelator tortul o oră.


Când ești gata cu glazura, scoți tortul de la rece, torni glazura și nivelezi.


Dai la frigider câteva ore.

Decorezi după plac. Eu am ales un brăduț de frișcă pe care l-am ornat cu globulețe și cadouri, dar și o stea din bomboane de ciocolată Novi, fine și delicioase.

 Am decorat și cu coacăze roșii, un pic acrișoare, care taie din dulceața cremelor și aduce un plus de prospețime desertului.









Poftă Bună!

Rețeta video:

Comentarii