Tort Trio Cioco Novi
Acest
tort rafinat, creat pentru adevărații iubitori de ciocolată, cu blat pufos, două
creme cu ciocolată, o cremă cu cafea și o glazură de ciocolată este perfect
pentru masa de sărbători.
Pentru prima
crema de ciocolată neagră intensă, am folosit ciocolată Novibloc de la Novi cu
50% cacao, care aduce profunzime și caracter. A doua cremă este cu Novibloc 30%
cacao, o cremă catifelată de ciocolată cu lapte, echilibrată și delicată. A treia
cremă este cu mascarpone și cafea, ușor amăruie și cremoasă. Iar pentru glazura
de deasupra am folosit ciocolată Novibloc cu 70% cacao, aceasta e ca un strat
de catifea amăruie.
Texturile se îmbină armonios, iar gustul bogat de ciocolată se dezvăluie treptat, transformând fiecare felie într-o experiență decadentă.
Timp de pregătire: aprox 3 h
Timp de coacere: 25 min
Porţii: 20
Dimensiuni prăjitură: 20 cm
Ingrediente:
Pentru pandișpan:
5 ouă,
un praf
de sare,
35 g
zahăr,
100 ml
ulei,
100 g făină;
5 g praf
de copt;
Pentru crema de ciocolată neagră:
150 ml
frişcă lichidă,
90 g ciocolată neagră la Novi cu 50% cacao,
Pentru crema de ciocolată cu
lapte:
120 ml
frişcă lichidă,
70 g ciocolată neagră la Novi cu 50% cacao,
Pentru crema de cafea:
125 ml
frişcă lichidă,
125 g
brânză mascarpone,
3
lingurițe cafea solubilă,
50 ml
apă,
Pentru glazura de ciocolată:
110 ml
smântână pentru gătit,
90 ml
apă,
100 g
zahăr,
140 g
ciocolată neagră la Novi cu 70% cacao,
50 g
ciocolată neagră la Novi cu 50% cacao,
Pentru decor:
Bomboane de ciocolată Novi
Mod
de preparare:
Pandișpanul:
Bați
spumă, cu mixerul, albuşurile cu sarea. Adaugi pe rând zahărul, gălbenușurile,
uleiul, praful de copt și făina, amestecând după fiecare ingredient. Torni compoziția
într-o tavă pregătită cu foaie de copt. Nivelezi frumos.
Crema de ciocolată neagră:
Pui într-un
ibric frişca lichidă și ciocolata neagră la Novi cu 50% cacao și le ții pe foc
mic, până se înfierbântă frișca și s-a topit ciocolata, amestecând continuu. Torni
amestecul într-un vas termorezistent.
Procedezi
la fel pentru Crema de ciocolată cu
lapte.
Acoperi
cremele cu folie alimentară, ca să nu facă crustă și le dai la frigider o oră.
După ce
s-au răcit ciocolatele, adaugi 150 g mascarpone în bolul cu cremă de ciocolată
neagră, respectiv 100 g mascarpone în cea de ciocolată cu lapte. Le omogenizezi
cu mixerul.
Crema de cafea:
Bați cu
mixerul frişca lichidă, până capătă consistență moale.
Adaugi brânza
mascarpone și cafeaua solubilă dizolvată în apă fierbinte și amesteci.
Glazura de ciocolată:
Pui într-un
ibric smântâna pentru gătit, apa și zahărul și fierbi amestecul până s-a topit
zahărul. Adaugi ciocolata și amesteci bine până se topește.
Montare:
Adaugi
peste pandișpan crema de ciocolată neagră, apoi pe cea cu lapte, apoi crema de
cafea. Îmbraci tortul în cremă de cafea și nivelezi cu o spatulă. Dai la
congelator tortul o oră.
Dai la
frigider câteva ore.
Decorezi după plac. Eu am ales un brăduț de frișcă pe care l-am ornat cu globulețe și cadouri, dar și o stea din bomboane de ciocolată Novi, fine și delicioase.
Am decorat și cu coacăze roșii, un pic acrișoare, care taie din dulceața cremelor și aduce un plus de prospețime desertului.
Poftă Bună!
Rețeta video:


















Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!