Înghețată cu zmeură și cacao
Înghețată cu zmeură și cacao
Înghețata
de casă este desertul meu favorit, vara. Am pregătit de această dată, înghețată cu
zmeură și cacao.
Ingrediente:
4
gălbenuşuri,
5 ml
îndulcitor,
Un vârf
de cuțit sare,
10 g
zahăr vanilat Bourbon Dr. Oetker,
130 ml
lapte călduț,
100 g cremă
mascarpone,
200 ml
frişcă lichidă,
75 ml
sos de zmeură de casă,
3
lingurite cacao neagră,
3
lingurițe cafea lichidă,
50 g
ciocolată cu lapte
Mod de preparare:
Înghețata:
Într-o
crăticioară cu fundul mai gros, se amestecă gălbenuşurile cu zahărul Bourbon,
un praf de sare, îndulcitorul până se albesc ușor. Se toarnă în fir subţire
laptele cald (nu fierbinte), amestecând cu un tel, pentru a o face spumoasă şi
aerată. Se fierbe amestecul pe foc mic până se îngroașă ușor.
Se lasă
la răcit.
Se
încorporează în crema de ouă de mai sus, crema mascarpone și frișca lichidă, amestecând
cu mixerul.
Jumătate
de compoziție (230 g) se amestecă împreună cu sosul de zmeură de casă, iar cealaltă
jumătate, cu cacaoa și cafeaua.
Se
transferă în casolete și se dau la congelator până la servire.
Sugestie
de servire:
Se
topesc pe baie de abur 50 g ciocolată cu lapte. După ce se așază înghețata în
cupele de servire, se picură ciocolata topită, eu am schițat trandafiri,
aceasta va îngheța pe loc datorită înghețatei.
Notă:
pentru sosul de zmeură am fiert pe foc mic 500 g zmeură spălată delicat
împreună cu 2 linguri îndulcitor pudră, până a scăzut un pic, apoi le-am pasat
la blender și le-am strecurat. Din sosul obținut, am folosit 75 ml pentru
înghețata de zmeură (restul l-am folosit la alt desert).
Notă: Pentru
230 g compoziție (cremă de ouă cu mascarpone și frișcă) am considerat 75 ml sos
de zmeură, se obține o aromă intensă și un roz frumos.
Timp de
pregătire: 1 h 30 min
Timp de
gătire: 10 min
Porții:
4
Poftă Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!