Dulceață de piersici cu vanilie, whisky și apă de flori de portocal


Dulceață de piersici cu vanilie, whisky și apă de flori de portocal


Anul acesta am vrut să experimentez dulceața de piersici în combinație cu diverse mirodenii și arome: vanilie, whisky și apă de flori de portocal. Am pregătit-o special pentru acest tort de vară și a ieșit o bunătate. Are o aromă deosebită, e ca și când te-ai bucura de un apus de soare de vară.

Timp de pregătire: 1 h 20 min
Timp de gătire: 15-20 min
Porții: 4

Ingrediente:
600 g piersici (fără pielițe și sâmburi),
250 g zahăr tos,
2 linguri zahăr brun Demerara,
4 linguri whisky,
Un vârf de linguriță pudră de vanilie Bourbon,
1 linguriță apă de flori de portocal,
100 ml apă

Mod de preparare:
Sespalăpiersicile, securățădepielițășilisescotsâmburii. Setaiecubulețe.
Se pun într-un castron și se adaugă zahărul tos, whisky, vanilia, zahărul Demerara și apa de flori de portocal. Se lasă așa la infuzat aprox 1 h, cât să-și lase ele sucul și să se îmbine toate aromele.
Se pun la fiert într-o cratiță, împreună cu apa. Se fierb pe foc mic, până se leagă, amestecând des și îndepărtând  spuma formată.


Când dulceața este legată (un strop din sirop pus pe o farfurie trebuie să nu curgă, ci să alunece ca o mărgea), se dă de pe foc, se lasă la răcorit și se toarnă în borcan.
Fiind în cantitate mică, a fost gata în aprox 15-20 de minute (din momentul în care a început să fiarbă).




Poftă Bună!

Rețeta video

Comentarii