Dulceață de piersici cu vanilie, whisky și apă de flori de portocal
Dulceață de piersici
cu vanilie, whisky și apă de flori de portocal
Anul
acesta am vrut să experimentez dulceața de piersici în combinație cu diverse
mirodenii și arome: vanilie, whisky și apă de flori de portocal. Am pregătit-o
special pentru acest tort de vară și a ieșit o bunătate. Are o
aromă deosebită, e ca și când te-ai bucura de un apus de soare de vară.
Timp de pregătire: 1 h 20 min
Timp de gătire: 15-20 min
Porții: 4
Ingrediente:
600 g
piersici (fără pielițe și sâmburi),
250 g
zahăr tos,
2
linguri zahăr brun Demerara,
4
linguri whisky,
Un vârf
de linguriță pudră de vanilie Bourbon,
1
linguriță apă de flori de portocal,
100 ml
apă
Mod de preparare:
Se spală piersicile, se curăță de pieliță și li se scot sâmburii.
Se taie cubulețe.
Se pun
într-un castron și se adaugă zahărul tos, whisky, vanilia, zahărul Demerara și
apa de flori de portocal. Se lasă așa la infuzat aprox 1 h, cât să-și lase ele
sucul și să se îmbine toate aromele.
Se pun
la fiert într-o cratiță, împreună cu apa. Se fierb pe foc mic, până se leagă,
amestecând des și îndepărtând spuma
formată.
Când
dulceața este legată (un strop din sirop pus pe o farfurie trebuie să nu curgă,
ci să alunece ca o mărgea), se dă de pe foc, se lasă la răcorit și se toarnă în
borcan.
Fiind în
cantitate mică, a fost gata în aprox 15-20 de minute (din momentul în care a
început să fiarbă).
Poftă Bună!
Rețeta video
Rețeta video
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!