Paine cu unt si leurda
Pâine cu unt și leurdă
Mai țineți
minte pâinea mea răsucită, cu sfeclă? Ei bine, am pregătit o pâine cu acel
model, însă de data aceasta, am umplut-o cu unt și leurdă. O pâine delicioasă de
primăvară, pe
care trebuie să o încerci și tu!
Timp de pregătire: 1h 40min
Timp de dospire: 45 min + 30 min
Timp de coacere: 35 min
Porţii: 4
Ingrediente:
Pentru aluat:
15 g
drojdie proaspătă,
350 g
făină,
150 ml
lapte cald,
100 ml
apă,
65 ml
ulei,
1
linguriță sare,
Pentru umplutură:
1
legătură leurdă,
2 fire
de ceapă verde (doar frunzele),
100 ml
unt,
Un vârf
de cuțit sare de mare cu oregano și susan,
În plus:
4
linguri lapte
Mod de preparare:
Aluatul și prima dospire:
Într-un
bol pui laptele cald, apa, apoi sfărâmițezi drojdia proaspătă. Adaugi uleiul, făina
și sarea.
Frămânți
un aluat de consistență medie, neted, omogen, pe care îl lași la dospit 45 de
minute.
Umplutura:
Pui în bolul de la chopper frunzele de leurdă și de ceapă verde, untul (la temperatura camerei) și sarea de mare cu oregano și susan și procesezi amestecul până se mărunțesc bine frunzele. Apoi îl procesezi cu un blender de mână până ce capătă textură cremoasă.
Montare și a doua dospire:
Întinzi aluatul
într-o foaie mare, potrivit de groasă.
Coacere:
Ungi
pâinea cu lapte, apoi o dai la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, 10 minute,
apoi la foc mic încă 25 de minute.
Când scoți pâinea din cuptor, o ungi cu lapte din nou și o învelești cu un prosop de bucătărie și abia după ce se răcește, o poți scoate din tavă și o feliezi.
Poftă Bună!
Rețeta video:
Mă
puteţi găsi şi pe: / Follow me on:
facebook:
AncutsaCuisine
instagram:
anncutsa
tiktok: ancutsacuisine
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!