Rețete Pascale

Paine cu unt si leurda



Pâine cu unt și leurdă

Mai țineți minte pâinea mea răsucită, cu sfeclă? Ei bine, am pregătit o pâine cu acel model, însă de data aceasta, am umplut-o cu unt și leurdă. O pâine delicioasă de primăvară, pe

care trebuie să o încerci și tu!

 

Timp de pregătire: 1h 40min

Timp de dospire: 45 min + 30 min

Timp de coacere: 35 min

Porţii: 4

 

Ingrediente:

Pentru aluat:

15 g drojdie proaspătă,

350 g făină,

150 ml lapte cald,

100 ml apă,

65 ml ulei,

1 linguriță sare,

 

Pentru umplutură:

1 legătură leurdă,

2 fire de ceapă verde (doar frunzele),

100 ml unt,

Un vârf de cuțit sare de mare cu oregano și susan,

  

În plus:

4 linguri lapte

 

Mod de preparare:

Aluatul și prima dospire:

Într-un bol pui laptele cald, apa, apoi sfărâmițezi drojdia proaspătă. Adaugi uleiul, făina și sarea.


Frămânți un aluat de consistență medie, neted, omogen, pe care îl lași la dospit 45 de minute.

 

Umplutura:

Pui în bolul de la chopper frunzele de leurdă și de ceapă verde, untul (la temperatura camerei) și sarea de mare cu oregano și susan și procesezi amestecul până se mărunțesc bine frunzele. Apoi îl procesezi cu un blender de mână până ce capătă textură cremoasă.


 

Montare și a doua dospire:

Întinzi aluatul într-o foaie mare, potrivit de groasă.


Ungi aluatul cu crema de unt și îl împăturești ca pe ruladă, dar nu până la margine, ci te oprești din împăturit când marginea aluatului râmâne de un deget.


Tai marginea de aluat rămasă (vezi foto) în fâșii groase, cu ele învelești ruloul de pâine, răsucindu-le.


Transferi pâinea, într-o tavă cu foaie de copt și mai lași la dospit 40 de minute.

 

Coacere:

Ungi pâinea cu lapte, apoi o dai la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, 10 minute, apoi la foc mic încă 25 de minute.

 

Când scoți pâinea din cuptor, o ungi cu lapte din nou și o învelești cu un prosop de bucătărie și abia după ce se răcește, o poți scoate din tavă și o feliezi.




 

 

Poftă Bună!

Rețeta video:

 

Mă puteţi găsi şi pe: /  Follow me on:

facebook: AncutsaCuisine

instagram: anncutsa

tiktok: ancutsacuisine

Comentarii